¿Les abelles del futur?


Leave a comment  →
   by admin    Leave a comment  →
' . get_the_title() . '

La Universitat de Harvard han creat una espècie d’insectes metàl·lics per substituir d’alguna manera les abelles. En un  primer moment pot semblar una idea bona i amb ganes de donar solució al problema.

Quina intenció hi ha darrere d’aquesta creació? Qui estaria interessat a tenir abelles robots volant pels camps? Qui necessitaria fer un rentat d’imatge i fer un gest pro-natura?

A tot el món hi ha un greu problema de desaparició de les abelles, les causes són moltes i molt diverses: el canvi climàtic, els tractaments químics contra la varroa, les males pràctiques, els agrotòxics…Així doncs, sembla una bona idea oi?
Monsanto, empresa d’agroquímics està darrere d’aquest estudi. Una empresa que juga a ser déu, que vol omplir de drons els camps i estroncar així segles de pol·linització natural.
Però no content amb aquestes abelles robots, el setembre de 2011 Monsanto, empresa comprar Beeologics. Una empresa líder internacionalment dedicada a la protecció de les abelles i a l’estudi de les causes de desaparició. No us sembla un pla claríssim per controlar i manipular els estudis que demostren els efectes negatius dels transgènics i els pesticides a les abelles?
Diguem-ho clar i català, el què s’intenta vestir d’altruisme per la natura no és res més que un pur interès econòmic. Com funcionaria un món amb abelles robot? Hauríem de comprar abelles? Qui podria comprar-les? Tindrien data de caducitat? Moltes preguntes sorgeixen a un servei que des de sempre ha estat gratuït. Qui és vertader l’altruista en tota aquesta història?
L’abella que porta pol·linitzant des del neolític. L’abella que pol·linitza el meu camp i el del veí. L’abella que no fa distinció de país, continent o cultura. L’abella que respecte la planta, la flor i l’ecosistema. Aquesta abella que ajuda a l’equilibri de l’estacions de l’any i del planeta. No calen més conclusions. Podeu consultar l’estudi aquí.

Sablé bretó, figues i gelat


Leave a comment  →
   by admin    Leave a comment  →

figues

Sablé bretó, figues i gelat

Ingredients per a 6 persones

 • 6 figues
 • mel líquida
 • 25 g d’ametlla picada
 • Pel gelat; 3 cullerades de Iogurt
 • 85 g de sucre
 • 10 cl d’aigua
 • Pel pa de pessic; Rovell d’ou 3
 • 120 g de sucre
 • 110g mantega tova suau
 • 40 g de mantega salada
 • 200 g de farina
 • 1 sobre de llevat en pols

Preparació:
1. Gelat: Bulliu l’aigua i el sucre fins a obtenir un xarop. Suavitzeu el iogurt amb una batedora i afegiu l’almívar. Barregeu bé.*
2. El pa de pessic: Bateu els rovells amb el sucre fins que la barreja blanquegi. Afegiu la mantega tova. Removeu bé fins a obtenir una textura cremosa. Barregeu la farina amb el llevat i ho afegiu a la barreja anterior fins obtenir una massa enganxosa i suau. Reserveu a la nevera durant 2 hores.
3. Estireu la massa amb un gruix de 3 cm, fornegeu-la a 180 ° C (t. 6) durant 15-20 min. Quan el pastís estigui calent, talleu formes rodones amb un tallador de galetes o petits anells de pastisseria i deixeu refredar.
4. Torreu les ametlles en una paella. Obriu les figues a quarts, col·loqueu-las en cada galeta de mantega. Afegiu una cullerada de gelat al centre, un rajolí de líquid de mel i escampeu-hi les ametlles.

*Utilitzeu 45 cl de gelat de iogurt de la vostra elecció i no caldrà fer-lo a casa 😉